[...] dość często spotykanym elementem w diecie osób dbających o sylwetkę. Jest to produkt mocno przetworzony i zdecydowanie lepiej wybierać pieczywo tradycyjne np.: żytnie na zakwasie. Choć spożywanie chrupkiego pieczywa, od czasu do czasu, nie powinno przynieść nam problemów z sylwetką, warto mimo wszystko zwracać uwagę, co ma w składzie. [...]
W dzisiejszym artykule znajdziesz porady żywieniowe, które mogą odmienić Twoje życie na lepsze. Dzięki nim poczujesz się zdrowszy, silniejszy, będziesz mieć więcej mięśni i mniej tkanki tłuszczowej. Cztery kroki do "zdrowej kupy" Po przebudzeniu wypij szklankę wody. W ciągu dnia jako przekąskę lub dodatek do posiłku zjedz 3-4 śliwki. O poranku [...]
Wakacje dobiegają końca, wiele osób wraca do szkół, uczelni czy pracy - z tego powodu pojawia się często pytanie, jak radzić sobie z dietą? Gdy w wakacje mamy mnóstwo czasu wolnego i łatwo jest nam zagospodarować część dnia na szykowanie posiłków i spożywanie ich na świeżo lub nawet podczas wyjazdu dużo łatwiej jest znaleźć czas niżeli podczas [...]
[...] juz ponad jakies 7 miesiecy okolo 2,5 na profesjonalnej silowni i moim problemem sa plecy :P moje cwiczenia opieraja sie glownie na wyciagach :P jednak juz zapomnialem co to zakwas na plecach.xD Czy moglby ktos rozpisac mi jakis konkretny treniing z priorytetem na siłe plecow ? wydaje mnie sie ze najlepiej bedzie jak beda to cwiczenia wolnymi [...]
[...] czas do daje kilka serii przy kolanie... wykonuja cwiczenia czuje jakies zmeczenie...ale zaraz po treningu moglbym isc na nastepny taki;/ juz nie wspomne ze nie wiem co to zakwas na bbicu;) Cwicze dosc krotko bo kolo tych 2 miesiecy, i czuje sporo dysproporcie w sile bickow...wiec robie raczej cwiczenia izolowane... Napewno jest za wczesnie aby [...]
no wlasnie, cwicze juz ladnych lat pare z przerwami, ale ciagle nie czuję najszerszego,wiem co to zakwas najszerszego, ale nie wiem co to palenie i czy takowe mozna w poczuc w motyku, wydaje mi sie ze ciagne wszystko rekami, czy rozwiazal ktos podobny problem? czy powinienem zmniejszyc ciężary, a może zwiększyć? moj trening w skrocie to: 4 X [...]
Witam wszystkich. W środę ćwiczyłem nogi. Zrobiłem 5-6 serii na łydki. We czwartek było w porządku. Lekki zakwas - wiadomo. Robiłem martwy ciąg i przez to rozciągnąłem mocno łydki co spowodowało, że w piątek nie mogłem praktycznie chodzić gdyż czułem okropne rwanie w łydkach. Ból jak ogromny zakwas + wrażliwy mięsień, ból przy małym doku. Nie [...]
Jak obliczyć kaloryczność i makroskładniki całego chleba a potem jednej kromki? Wiadomo że muszę wliczyć wszystkie mąki, ziarna, a co z zakwasem? Robie chleb na zakwasie - z poprzedniego pieczenia chleba zawsze odkładam troszkę ciasta potem dodaję szklanke mąki żytniej, wodę i mam zakwas na następny chleb. Czy muszę wliczać też to ciasto z [...]
[...] bochenków na godzinę. - Czym różni się od waszego markowego chleba za 2,39? - Nasz Chleb Baltonowski jest smakowo inny, mówią, że "prywaciarski". Tam stosujemy naturalne zakwaszanie, kwas mlekowy, bakterie, które pracują nad fermentacją. To wymaga pracy ludzi. Pracownicy pilnują, przekładają, przenoszą zakwas do kolejnych dzież. - A Polskie [...]
Witam Zakupiłem sprzęt firmy KELTON ok. 1,5 miesiąca temu i chciałbym się podzielić moimi spostrzeżeniami, uwagami dotyczącymi tego zestawu. Bardzo długo się zastanawiałem przy wyborze sprzętu, jak i sprzedawcy ostatecznie wybrałem KELTON ponieważ ma profesjonalne podejście do klienta, bezproblemowy i błyskawiczny kontakt (forum sfd, gg, telefon). [...]
[...] średniej wielkości jabłko i porcja warzyw. Podsumowanie: 45gB - 40gT - 80gW II Śniadanie: cały pstrąg gotowany na parze z dodatkiem 70g chleba żytniego 100% zakwas. Dodatkowo porcja warzyw polana 10ml oliwy z oliwek. Podsumowanie: 45gB - 30gT - 40gW Obiad: 170g piersi z kurczaka gotowanej na parze z dodatkiem 100g gotowanego [...]
Nazwa probiotyki odnosi się do żywych drobnoustrojów stanowiących uzupełniający składnik pożywienia człowieka i wykazujących korzystny wpływ na stan jego zdrowia. Probiotyki są to specjalnie wyselekcjonowane bakterie kwasu mlekowego i zbliżone do nich bifidobakterie. Specyficzną cechą bakterii probiotycznych jest ich zdolność przedostawania się w [...]
Chleb jest mega pyszny i zdrowy. Ważne jest żeby zdobyć dobry zakwas. Można go kupić w sklepie np. czasem w piekarni ale oni mają zakwasy do swoich chlebów. Ja mam zakwas od znajomej, ona od znajomej itd. Dobry zakwas jest bardzo ważny. a to moje dzisiejsze śniadanko Zaczynamy: potrzebujemy 1) 70 dkg mąki zwykłej przenicznej + 30 dkg mąki [...]
[...] mąką. Nie wiadomo kiedy człowiek spostrzegł, że zostawiona w garnku zagęszczona polewka po jakimś czasie wydyma się, zmienia zapach i konsystencję. Tak wynaleziono tzw. zakwas, czyli zaczyn, niezbędny do wypieku chleba. Na terenie Polski chleb robiony na zakwasie i pieczony w piecach zaczęto jadać między I a V w n.e. Robiono go głównie z [...]
[...] często była glutamina, aakg, witaminy i inne cuda, no i coś się tam przytyło raz więcej raz mniej nawet brzuch trochę wyskoczył:) Bez gainera i kreatyny były większe zakwasy i zastój a waga raczej stała w miejscu. Jednak po 30 roku życia coś się zmieniło organizm zaczął buntować się przeciwko gainerowi, pojawiły się syfy na plecach, [...]
[...] Chleb Razowy Pyszny chlebek, zdrowy i bez żadnych trujących związków ;] Długo zachowuje świeżość a co najważniejsze jest bardzo smaczny. Na początku musimy wyhodować tzw. zakwas. Robi się go tak 1 dzień 100 ml ciepłej wody 100g maki żytniej razowej typ 2000 (do kupienia w sklepach ze zdrową żywnością, cena około 3,50 zł za kg) dodajemy [...]
Często tutaj pada pytanie - dlaczego mam piec chleb na zakwasie a nie mogę użyć drożdży? I ja też zadałam sobie takie pytanie ;-) Czym różni się pieczywo na drożdżach od tego na zakwasie? No i się dowiedziałam, że zakwas to cud natury :-D i na dodatek robi się sam :-)) A jak to się dzieje? Po prostu potrzebujemy mąkę, wodę i … czas /-) Co to [...]
[...] pszenna, no ale tutaj pokażę wam alternatywę... w sensie żeby wyrósł chleb nie jest potrzebna ani pszenna ani droższe... mianowicie... jak w temacie - chleb jest robiony na zakwasie... zakwas robi się 4-5 dni... w jego skład wchodzi jedynie mąka żytnia typ 2000 oraz woda... a wygląda to od zapleczy tak : zakwas robimy w jakimś słoiku itd... [...]
[...] /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/a6d3c7faa6f94378bf7c97e7dd9512c4.jpg Zmieniony przez - Chivas w dniu 2013-06-14 12:13:27 ten chleb bezglutenowy to chwilowo. zakwas dopiero sie robi a to byl jedyny na zakwasie w sklepie. Zmieniony przez - Chivas w dniu 2013-06-14 12:14:33 Zmieniony przez - Chivas w dniu 2013-06-14 12:48:39 Miska [...]